BlogSocial Media NewsInstagram NewsΝέα συναρπαστικά features στην εφαρμογή του Instagram

Νέα συναρπαστικά features στην εφαρμογή του Instagram

Τον προηγούμενο μήνα το Instagram ανακοίνωσε μία σειρά από updates και λειτουργίες με στόχο να βελτιώσει τόσο την εμπειρία του χρήστη όσο και αυτές των brands και των creators. Κάποιες μάλιστα τις περιμέναμε για καιρο! 

Brands & user-generated content

Το Instagram διεξάγει νέες δοκιμές για να να παρέχει στα brands την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέο user-generated content (UGC) μέσω της πλατφόρμας του. Η λειτουργία θα ενθαρρύνει τους υπεύθυνους καταστημάτων να συμπεριλάβουν το «Add user-generated content» ως προσθήκη στις λίστες προϊόντων που προωθούν στους χρήστες. Όταν κάνουν, λοιπόν, κλικ σε αυτήν, το σύστημα της εφαρμογής καταλήγει να δίνει έμφαση σε άλλες αναρτήσεις στις οποίες ενδέχεται να έχει επισημανθεί το ίδιο brand. Επομένως, μπορούν να συσχετίσουν τα αγαθά τους με άλλες καταχωρίσεις προϊόντων.

Μέσω μιας ειδοποίησης η πλατφόρμα θα ενημερώνει και θα επιτρέπει στο brand να ζητήσει άδεια για την χρήση των posts αυτών. Από την μεριά τους οι χρήστες που θα κάνουν tag το brand θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι αυτό ενδιαφέρεται να προβάλλει τα προϊόντα του μέσω των αναρτήσεων τους. Αυτό θα επιτρέψει στο περιεχόμενο να εμφανίζεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες που ανήκουν στην επωνυμία, όπως το κατάστημα στην εφαρμογή ή το PDP του προϊόντος.

Επίσης, τα brands μπορούν να ζητήσουν άμεση προσθήκη ετικετών σε οποιονδήποτε τύπο ανάρτησης μπορεί να αναφέρονται. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως ιδιωτικοί λογαριασμοί και όταν έχει γίνει επισήμανση σε πολλά προϊόντα ταυτόχρονα ή σε περιπτώσεις όπου ο χρήστης απενεργοποιεί το αίτημα για άδεια.

GIFs τώρα και στα σχόλια

Το Instagram έχει ενεργοποιήσει πρόσφατα τη δυνατότητα δημοσίευσης GIF σε σχόλια. Το feature αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν GIFs από το GIPHY και να τα δημοσιεύουν στην ενότητα σχολίων ως απάντηση. Προηγουμένως, η πλατφόρμα επέτρεπε στους χρήστες να δημοσιεύουν αυτοκόλλητα GIFs μόνο σε stories.

Stories στο Instagram Graph API

To Instagram πρόσθεσε τα stories στο Instagram Graph API, δίνοντας στους developers τη δυνατότητα να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να δημοσιεύσουν Ιστορίες στο Instagram για πρώτη φορά. Αυτό προσθέτει έναν άλλο τύπο ανάρτησης πολυμέσων σε πλατφόρμες τρίτων και δίνει στις επιχειρήσεις ευρύτερη πρόσβαση σε μια λειτουργία που είναι αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας Instagram για επιχειρήσεις, δημιουργούς, publishers και χρήστες.

Το Instagram Graph API επιτρέπει στους λογαριασμούς Instagram Business να δημοσιεύουν έως και 25 μεμονωμένες εικόνες, βίντεο, reels (δηλαδή μεμονωμένες αναρτήσεις πολυμέσων) ή αναρτήσεις που περιέχουν πολλές εικόνες και βίντεο (αναρτήσεις καρουζέλ) την ημέρα χρησιμοποιώντας third-party developer platforms.

Αυτή η βελτίωση API θα είναι διαθέσιμη για την τρέχουσα έκδοση, έκδοση 16.0 και όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του Graph API. Καθώς δεν υπάρχουν νέα endpoints ή δικαιώματα και οι Ιστορίες θα γίνουν αυτόματα διαθέσιμες για προγραμματιστές που έχουν ήδη πρόσβαση στο Content Publishing API.

«Collaborators»: Ένας νέος τρόπος συνεργασίας μεταξύ creators και fans

O Mark Zuckerberg και ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ανακοίνωσαν ένα  collaboration feature στα broadcast channels. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες με broadcast channels μπορούν να προσκαλούν άλλους δημιουργούς ή fans να συμμετέχουν και να συνομιλούν live μαζί τους.

Τον Φεβρουάριο, το Instagram κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη λειτουργία των broadcast channels με επιλεγμένους δημιουργούς να έχουν ένα ξεχωριστό μέσο για ανακοινώσεις. Οι ακόλουθοι μπορούν να εγγραφούν στο κανάλι και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποιος δημιουργός δημοσιεύει κάτι εκεί.

Ο Zuckerberg έχει κάνει πολλές ανακοινώσεις μέσω broadcast channels, συμπεριλαμβανομένου του Meta Verified, ενός νέου WhatsApp πελάτη για Windows και μιας μεμονωμένης δυνατότητας κλειδώματος συνομιλίας για το WhatsApp.

Νέα features στα voice messages

Το Instagram εξελίσσεται συνεχώς με νέα updates που στόχο έχουν να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη. Μια συναρπαστική νέα εξέλιξη είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής φωνητικών μηνυμάτων εκτός συνομιλίας. Αυτό σημαίνει ότι το κοινό θα μπορεί να ακούει voice messages χωρίς να χρειάζεται να παραμείνει εντός της συνομιλίας. 

Επί του παρόντος, όταν ένας χρήστης λαμβάνει ένα φωνητικό μήνυμα στο Instagram, πρέπει να παραμείνει στη συνομιλία για να το ακούσει. Αυτό μπορεί να είναι άβολο κατά την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών ή εάν θέλουμε να ακούσουμε ξανά το μήνυμα ενώ κάνουμε κάτι άλλο στην εφαρμογή. Ωστόσο, με την επερχόμενη ενημέρωση, οι χρήστες θα έχουν την ελευθερία να αναπαράγουν φωνητικά μηνύματα εκτός chat. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να πλοηγηθούν στην εφαρμογή, να δουν διαφορετικές αναρτήσεις ή ακόμα και να κλείσουν το app ενώ συνεχίζουν να ακούν το φωνητικό μήνυμα. Mια αναγκαία εξέλιξη για όσους προτιμούν το multitasking.

Επιπλέον, το Instagram εργάζεται πάνω σε ένα ακόμα feature για τα voice messages, την προσαρμογή της ταχύτητας αναπαραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να επιταχύνουμε ή να επιβραδύνουμε την αναπαραγωγή του μηνύματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Επί του παρόντος, το Instagram σχεδιάζει να εισαγάγει δύο νέες ταχύτητες αναπαραγωγής: 1,5x και 2,0x (ακριβώς όπως το WhatsApp). Αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν κάποιος θέλει να ακούει πιο γρήγορα φωνητικά μηνύματα ή αν προτιμά πιο αργό ρυθμό για καλύτερη κατανόηση.


Διαχείριση Social Media

Η No.1 Στρατηγική Ανάπτυξη και διαχείρισης.

Links
Διέθυνση
Close